Isnin, 13 Ogos 2018

KEK CARGO BAR SEDAP

Hari ni baru sempat nak update blog lagi, tengah2 baring pun boleh la kan hihi.. Perut dah besar, x larat asik duduk jer.. Padahal baru jer masuk 27 week πŸ˜„

Ok la miera nak update & nak cara kawan2 buat KEK CARGO BAR YANG SEDAP πŸ˜‹πŸ˜‹

Ok kita mulakan dengan Bissmillahirahmannirrahim

Ni la rupanya Cargo bar yang sedap tu πŸ˜€

Ok resepi nak buat kek cargo bar

*resepi cango bar*

150g butter
1 + 3/4 cwn brown sugar
3biji telur gred A/B
3 + 1/2 cwn self  raising flour
1sk esen vanila
Badam slice
Choc chip

Bakar PD Suhu 160^ selama 30-35minit.. sentiasa pantau. Bila dah brown cucuk dgn lidi. Xlekat kt lidi terus ttp api

Terkstur mcm kek butter. Kalau bakar kering maknanya terlebih masak. Kurangkan suhu. Sentiasa pantau. Kena selalu check, bakar 20 minit cucuk pakai lidi. Kalau keluar licin boleh terus ttp api untuk elak lebih masak. Kalau keluar still melekat bakar lg smpai cukup 30minit

Masukkan brown sugar dan butter

Mix pada kelajuan sederhana sehingga sebati dan gebu

Masukkan tepung dan kacau sebati. Kemuduan ,masuk telur 1-1 dan mix

Masuk esen vanilla, kacau sebati.

Masukkan choc chip (anggaran ikut suka)

Ratakan dalam loyang 9" yang dilapik baking paper

Tabur choc chip dan badam atau apa2 yang u all suka 😊

Dah siap 😍😍

Alhamdulillah selesai... Kasi hadam dulu... Try satu2... Next week in sya Allah  kita bljr donut ala BIG APPLE, kek red velvet Dan Japanese cotton cheese cake dehπŸ˜‰ PD yg try buat jgn lupa share KT sini😘

Kalau nak beli tepung segera contact jer miera in syaa allah paling sedap


Hubungi miera 019-8282927
Semoga maju jaya
Assalammualaikum 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan